فضائل القرآن الكريم
از ابن مسعود رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلى الله عليه وسلم فرمودند: «مَنْ قَرَأ حَرْفاً مِنْ كِتَابِ اللهِ فَلَهُ حَسَنَةٌ، وَالحَسَنَةُ بِعَشْرِ أمْثَالِهَا، لا أقول: ألم حَرفٌ، وَلكِنْ: ألِفٌ حَرْفٌ، وَلاَمٌ حَرْفٌ، وَمِيمٌ حَرْفٌ»: «هرکس يک حرف از کتابِ الله را بخواند، برای او يک نيکی است و هر نيکی ده برابرش پاداش دارد؛ نمی گويم: "ألم" يک حرف است؛ بلکه «الف» يک حرف، «لام» يک حرف و «ميم» يک حرف است».  
عن ابن مسعود -رضي الله عنه- قال: قال رسول الله -صلى الله عليه وسلم-: «مَنْ قَرَأ حَرْفاً مِنْ كِتاب الله فَلَهُ حَسَنَة، والحَسَنَة بِعَشْرِ أمْثَالِها، لا أقول: ألم حَرفٌ، ولكِنْ: ألِفٌ حَرْفٌ، ولاَمٌ حَرْفٌ، ومِيمٌ حَرْفٌ».

شرح الحديث :


در این حدیث ابن مسعود رضی الله عنه روایت می کند که رسول الله صلى الله عليه وسلم خبر داده: هر مسلمانی حرفی از کتاب الله بخواند، پاداش وی در برابر یک حرف، ده نیکی می باشد. و اینکه می فرماید: «لا أقول: ألم حَرفٌ» یعنی نمی گویم مجموع این سه حرف، یک حرف محسوب می شود، بلکه الف یک حرف و لام یک حرف و میم یک حرف است؛ و کسی که "ألم" را می خواند، سی نیکی برای او محسوب می گردد. و این نعمت و پاداش بزرگی است که با وجود آن شایسته است تلاوت قرآن کریم را افزایش دهیم.  

ترجمة نص هذا الحديث متوفرة باللغات التالية