الطلاق السني والطلاق البدعي
از محمود بن لبید روایت است که می گوید: به رسول الله صلی الله علیه وسلم در مورد مردی خبر داده شد که همسرش را در یک مجلس سه طلاق داده بود؛ این بود که رسول الله صلی الله علیه وسلم خشمگین برخاست و فرمود: «أَيُلْعَبُ بِكِتَابِ اللَّهِ وَأَنَا بَيْنَ أَظْهُرِكُمْ؟»: «آیا درحالی که من در میان شما هستم با کتاب الله بازی نموده و آن را به ریشخند می گیرید؟» تا جایی که مردی برخاست و گفت: ای رسول خدا، آیا او را بکشم؟  
عن محمود بن لبيد، قال: أُخبِر رسول الله -صلى الله عليه وسلم- عن رجل طَلَّق امرأته ثلاثَ تَطْلِيقَات جميعًا، فقام غَضْبَان ثم قال: «أَيُلْعَبُ بكتاب الله وأنا بين أَظْهُرِكُم؟» حتى قام رجل وقال: يا رسول الله، ألا أقتله؟

شرح الحديث :


به رسول الله صلی الله علیه وسلم در مورد مردی خبر داده می شود که همسرش را سه بار در یک مجلس طلاق داده و رجوعی در بین آنها در نظر نگرفته است. بنابراین بسیار ناراحت می شود و این عمل را مصداق استهزا به شریعت الهی و بازی با احکام می داند؛ چون شریعت به مسلمان اجازه می دهد همسرش را در پاکی که با او همبستر نشده، طلاق دهد؛ و طلاق وی یک بار باشد تا فرصت برای بازگشتن و رجوع وجود داشته باشد. اما زمانی که هر سه طلاق در یک مجلس داده می شود، خود را به تنگنا می اندازد و برای خود راهی جهت بازگشت به خانواده اش باقی نمی گذارد؛ بنابراین سه طلاقه کردن زن در یک مجلس، از مصادیق طلاق بدعی و حرام می باشد. با در نظر گرفتن ضعف حدیث، اما معنای آن صحیح است.  

ترجمة نص هذا الحديث متوفرة باللغات التالية