قيام الليل
از عبدالله بن بریده از پدرش روایت است که می گوید: از رسول الله صلی الله علیه وسلم شنیدم که فرمود: «الْوِتْرُ حَقٌّ، فَمَنْ لَمْ يُوتِرْ فَلَيْسَ مِنَّا، الْوِتْرُ حَقٌّ، فَمَنْ لَمْ يُوتِرْ فَلَيْسَ مِنَّا، الْوِتْرُ حَقٌّ، فَمَنْ لَمْ يُوتِرْ فَلَيْسَ مِنَّا»: «نماز وتر حق و ثابت است و هرکس آن را نخواند از ما نیست؛ نماز وتر حق و ثابت است و هرکس آن را نخواند از ما نیست؛ نماز وتر حق و ثابت است و هرکس آن را نخواند از ما نیست».  
عن عبد الله بن بريدة، عن أبيه، قال: سمعت رسول الله -صلى الله عليه وسلم- يقول: «الوِتر حَقٌّ، فَمَن لم يُوتر فليس مِنَّا، الوِتر حَقٌّ، فَمَن لم يُوتر فليس مِنَّا، الوتر حَقٌّ، فَمَن لم يُوتر فليس مِنَّا».

شرح الحديث :


«الوِتر حَق» حق به معنای ثبوت می آید یعنی وتر در سنت و شریعت ثابت است و در آن نوعی تاکید می باشد؛ و به معنای وجوب هم می آید؛ مراد از آن در اینجا، تاکید مشروعیت آن می باشد. و حاصل جمع این حدیث و احادیث صریح دال بر عدم وجوب وتر همین است. «هرکس وتر نخواند از ما نیست» این از باب وعید و تهدید و بازداشتن از ترک وتر می باشد. و به معنای کافر بودن کسی نیست که نماز وتر را نخواند. بلکه معنای دقیق آن این است که هرکس وتر نخواند بر راه و روش و سنت ما نیست. و اینکه این مساله سه بار تکرار می شود، تکرار حکم علاوه بر تاکید و اثبات آن است. جمعی از علما این حدیث را ضعیف دانسته اند؛ لذا تعارضی در این مورد باقی نمی ماند.  

ترجمة نص هذا الحديث متوفرة باللغات التالية